C2 szint elérése angolból, azaz Proficiency

#c2szint #felsőfokangolból #proficiency

Van még mit tanulni a C1 szint fölött?

Ha már elérted a felsőfokú szintet és szeretnéd feleleveníteni a tudásodat vagy szeretnél szintet lépni ahhoz, hogy anyanyelvi környezetben is könnyedén elboldogulj, akkor lépj szintet. A nyelvtan frissítjük, de már nem az unalmas szabályokat kántáljuk 😊, csak finomhangoljuk ha szükséges. A hangsúlyt a szókincs bővítésére és a szóbeli kommunikációra helyezzük.

Miért van erre szükség?

Jól jönnek azok a kifejezések, amelyeket gyakran hallasz filmekben, de nem igazán tudod hova tenni őket, vagy éppen tudod, hogy nagyjából mit jelentenek, de még nem váltak az aktív szókincsed részévé.

Vagy amikor az üzleti partnereid a „small talk” során elrugaszkodnak a hagyományos business szókincstől és azt gondolják, hogy te is épp úgy ismered az idiómákat, mint ők, akkor érheti őket meglepetés.

Jobb leszel-e, mint a versenytársaid?

Sokan azt gondolják, hogy a C1 szint fölött már nem kell tovább tanulni, hiszen ezzel már elboldogul az ember. Igen, el lehet vele nagyon jól boldogulni, de ha a karrieredben is szeretnél szintet lépni, akkor az elvárások is egyre magasabbak lesznek. Mindemellett egyre több azoknak a száma, akik C1 szinten beszélik az angol nyelvet. Csak úgy tudsz kitűnni egy ilyen csoportból, ha Te még magasabb szintre állítod a mércét. Lépj mielőtt még a többiek is észbe kapnak és szerezz versenyelőnyt magadnak.

Gondolj bele, amikor elkezdted a nyelvet tanulni talán nehezen indult, de amint egyre feljebb léptél, egyre nagyobb rálátásod nyílt a szókincsre, a nyelvtanra és egyre gördülékenyebben fejezted ki magadat. A C2 szint elérése már nem fog vért és verítéket kívánni, könnyedén fog menni…, de csak akkor, ha felállsz a startvonalhoz és elkezded. „Just for fun.”

Ha ebben a cipőben jársz, írj és megbeszéljük a részleteket: angol.hheni@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: