Tudatosság bevezetése pénzügyeinkbe, befektetés önmagunkba

Mindenki szeretne olyan munkát végezni, ami egyben élvezetet is jelent számára és mindenki szeretne legalább annyi pénzt keresni, hogy gond nélkül meg tudja engedni magának azokat a dolgokat, amelyek a mindennapjaihoz szükségesek és amire még vágyik.

Induljunk ki abból az ideális esetből, hogy már fel vagyunk vértezve valamilyen szakértelemmel, rendelkezünk egy biztos állással vagy van egy stabilan működő vállalkozásunk. A fizetésünk pedig növekszik évről évre és egyre több extra kiadást is megengedhetünk magunknak. Általában ahogy nő az emberek bevétele, úgy nőnek a kiadásaik is, mivel egyre nagyobbak az igények.

A kérdés az, hogy ezeket a bevételeket – amelyeket már nem a mindennapi megélhetésünkre és néhány szabadidős tevékenységre költünk – hogy tudjunk a javunkra fordítani. Nagyon sok passzív jövedelemforrásról lehet olvasni, hallani az ingatlanbefektetésektől kezdve, a blogíráson és e-könyvek kiadásán keresztül egészen a nyugdíjbiztosításig, vagy akár a bitcoinig. .  Jó ha tájékozottak vagyunk ezek terén. Valamint tartsuk mindig szem előtt azt is, hogy ebben a fázisban nem feltétlen kell a kiadásainkat annyira megemelni, mint amennyivel a bevételünk nő

Ezért miközben elkezdünk tudatosan passzív befektetési lehetőségeket keresni és találni, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az erőforrás mi magunk vagyunk. Fontos, hogy ápoljuk a személyes kapcsolatainkat, rendben tartsuk az egészségünket, valamint emberileg és szakmailag is fejlődjünk.

Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket:

  • Az elmúlt egy évben hogyan és mennyi időt, energiát és pénzt fektettünk saját magunkba?
  • Milyen jellegű képzéseken, előadásokon, tanfolyamokon vennénk részt szívesen, amelyek befolyásolják jövőnk alakulását?… folyt köv.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: