„ Ha megkérdeztem volna a vásárlókat, hogy mit akarnak, azt mondták volna, hogy egy gyorsabb lovat.” /Henry Ford/

Ebből a mondatból kiderül, hogy amikor szeretnél eladni egy terméket, vagy egy szolgáltatást, akkor kicsit mélyebbre kell ásnod és azt kell keresned, hogy milyen problémát tudnál vele megoldani.

Henry Ford ugyanis a következő problémát akarta orvosolni:

„Nagyon lassú a lovam és hamar elfárad. Ez miért baj? Mert túl sokáig tart amíg eljutok valahová és nem tudok messzire jutni.”

Ugye milyen nagyszerű, hogy mostmár mindenkinek megoldódott ez a problémája és elérhető vált mindenki számára a megoldás? Képzeld el, hogy milyen lelkesedéssel vágott bele Henry Ford a munkához, mert tudta, hogy a célja sok ember gondját meg fogja oldani.

Amikor célkitűzésről beszélünk és arról, hogy egy coach hogy és miként segíthet ebben, akkor gondolj erre a példára.

Ha vállalkozó szeretnél lenni, akkor kevés az az indok, hogy unod a munkahelyet, nem jössz ki a főnököddel.

Gondolj arra, hogy mi az, amivel hozzá tudnál járulni ahhoz, hogy az emberek kisebb-nagyobb gondját, problémáját enyhítsd, illetve megoldd. Legtöbbször a cél kézenfekvő, csak sokszor nem látjuk a fától az erdőt, mert a napi szokásaink körforgásában nem tudjuk kívülről szemlélni magunkat.

Ekkor jön képbe a coach, aki segít más megvilágításba helyezni a napi szokásainkat, cselekedeteinket és megadja az első „aha” élményt, az első felismerést ahhoz, hogy létrehozz valamit, amivel jobbá teheted mások életét és a saját boldogságodhoz és boldogulásodhoz vezető úton is elindulsz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: