Azoknak, akik “csak” beszélgetni szeretnének angolórán

#angolmagántanár #angolmagánóra #angolkommunikációsóra

A következő lehetőséget azoknak ajánlom, akik legalább erős középfokú nyelvtudással rendelkeznek és angolórán „csak” beszélgetni szeretnének különféle témákról, ezzel szeretnék fejleszteni, illetve szinten tartani a tudásukat.

Bizonyára sokan ismerik a www.ted.com oldalt (Technology, Entertainment, Design), ahol olyan rövid videok (átlagosan 15 percesek) sokaságát láthatjátok, amelyekben neves szakemberek, kutatók tartanak előadást üzleti életről, sokféle tudományról, oktatásról, technológiáról, kreativitásról, stb.

Angol tanulás szempontjából nagyon hasznos, hogy a videok feliratozva vannak és a néző be tudja állítani, hogy milyen nyelven szeretné látni a feliratot. Így az adott témához tartozóan lehet fejleszteni a szókincset, akár ki is lehet jegyzetelni közben a szavakat. A szókincs mellett fejlődik a hallott szöveg megértése és az olvasási készség is.

Ha ismered ezeket a videokat, akkor biztos eszedbe jutott már, hogy milyen jó lenne, ha valakivel el lehetne beszélgetni egy kicsit a témákról, illetve ha az előadás megtekintése során felmerülő nyelvtani kérdésre választ kapnál. (Miért pont azt a szerkezetet vagy ideidőt használta az előadó az adott helyzetben?)

Ehhez nyújtok segítséget. Olyan angolóra csomagot ajánlok, ahol ezek az érdekes videok adják az alapját a tananyagnak.

A videokat megegyezés szerint Te választod, vagy ha szeretnéd, akkor én. Tőled függ, hogy a videot megnézed-e óra előtt vagy órán nézzük meg együtt. Az előadás megtekintése után összegezzük a tartalmat és beszélgetünk róla, valamint a kapcsolódó cikkekről, tartalmakról. Ha a nyelvtanra vonatkozóan van kérdésed azt is megbeszéljük és ha szeretnéd adok gyakorló feladatot házi feladatnak.

Ha felkeltett érdeklődésedet ez a típusú kommunikációs, beszélgetős óra, írj: angol.hheni@gmail.com

One thought on “Azoknak, akik “csak” beszélgetni szeretnének angolórán

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: