“Nem akarok nyelvtant tanulni, csak beszélgetni akarok.”

Sokszor elhangzik a kérés a tanulóktól és ilyenkor előjövök az egyik megoldással, például ezzel:

A következő lehetőséget azoknak ajánlom, akik legalább erős alapfokú nyelvtudással rendelkeznek és angolórán „csak” beszélgetni szeretnének különféle témákról, ezzel szeretnék fejleszteni, illetve szinten tartani a tudásukat és kevésbé szeretnének foglalkozni a nyelvtannal.

Ugye milyen nagy megkönnyebbülés, hogy nem az unalomig ismételni a Present Simple-t?

Talán ismeritek néhányan a www.englishclub.com weboldalt, amelynek a célja, hogy sokféleképpen segítse az angol nyelvet tanulókat. A nyelvtanulás egyik fő eleme a hallott szöveg értésének fejlesztése.

Az egyik aloldalon található rövid (kb. 1 perces) hírek meghallgatása segítségével fejleszthető ez a készség, ugyanis a hallgatást követően megnézheted a szöveget is, kiegészítheted a hiányzó szövegrészeket és le is ellenőrizheted, hogy jól töltötted-e ki a feladatot. A szövegezés alatt található gondolatébresztő kérdés megválaszolásával pedig kifejtheted a véleményedet, hozzászólásodat írásban is és szóban is az adott témával kapcsolatban és elkezdünk beszélgetni róla.

Te döntöd el, hogy otthon meghallgatod a hírt vagy órán hallgatjuk-e meg ezeket a híreket.  Ezt követően lefordítjuk a szöveget. Nem kell megijedni, 10-15 soros szövegekről van szó, nem hosszúak! 😊 Majd elkezdünk beszélgetni a témáról és ha a közben előforduló nyelvtannal kapcsolatban kérdésed van, azt is megbeszéljük, illetve igény szerint adok nyelvtani feladatot házi feladatnak.

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a fajta „beszélgetős” óra, keress meg: angol.hheni@gmail.com

https://www.englishclub.com/efl/category/listen-learn/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: