Légy pozitív! … De mindig?

#pozitivitás #éldmegapillanatot

Sokszor halljuk, talán már a csapból is az folyik, hogy légy pozitív, nézd az élet napos oldalát, soha ne légy rosszkedvű, minden jobb lesz ha nem gondolsz a negatív történésekre ….

Ez tényleg segít?

Ez a fajta szemléletmód azt próbálja elhitetni, hogy szinte bűn ha néha egy kicsit lehangoltak vagyunk, akkor is ha az élet éppen nem jó lapokat osztott. Bizonyos megközelítés szerint könnyebbnek tűnhet megküzdeni a nehézségekkel ha megpróbálsz pozitív maradni.

Azonban ezt is túlzásba lehet vinni. Ha valójában nem így érzel, mert nem sikerült egy vizsga, vagy éppen nem jól teljesítettél a munkahelyen, vagy veszteség ért,  stb… nem érted, hogy minek is kellene örülni, miért is kellene abban az adott pillanatban pozitívnak maradni.

Tényleg, miért is kellene elnyomni a negatív érzéseinket? Tényleg könnyebb lesz ha nem gondolunk rá? Tényleg hatásosabb hosszútávon is ha eltereljük a figyelmünket és nem éljük meg az adott pillanatot?

A toxikus pozitivitás káros, egyáltalán nem segít amikor épp egy nehéz időszakon mész keresztül.

Nem kell azt a látszatot kelteni, hogy a negativitás a gyengeséggel egyenlő. Ez nem fogja a szorongásodat feloldani. Ne nyomd el magadban a kellemetlen érzéseket. Ha megéled őket, átéled őket, kibeszéled őket magadból, sokkal hamarabb túl tudsz jutni rajta. Ellenkező esetben alvászavarhoz, szorongáshoz és súlyosabb esetben depresszióhoz is vezethet.

Az ember rengeteg érzelmi állapotba kerülhet. Próbáld meg pontosan megfogalmazni, hogy mit is érzel és miért érzed azt. Így sokkal könnyebb lesz változást elérni és továbblépni, mert tudni fogod, hogy mi okozza az érzelmeket.

Fogadd el a, hogy az élet egy hullámvasút, néha vannak nehéz pillanatok, amelyekről nem lehet az ellenkezőjét állítani.

Viszont azt veszed észre magadon, hogy hajlamos vagy sokat panaszkodni és egyre kevesebb ember kedveli a társaságodat, lép hátra egy kicsit és próbáld meg kívülről szemlélni magadat, hogy valóban olyan rossz helyzetben vagy-e folyamatosan, mint ahogyan ezt állítod magadról.

Éld meg a valódi érzelmeidet és ha kell, indulj el az életed egy részén egy másik irányba, változtass.

Hozd ki az adott helyzetből a legjobbat, legtöbbet… ilyen értelemben légy pozitív.

Írj és segítek.

coach.hheni@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: