Híd a jövődbe – szinapszisok

#szinapszisok #hídajövőbe #célmegvalósítás

Amikor elkészülünk egy alaposan megfontolt, kivitelezhető tervvel, már „csak” annyi marad, hogy meg is valósítsuk azt. Azonban biztos sokanál előfordul, hogy az elhatározás ellenére könnyen megbotlanak a megvalósulás felé vezető úton.

Jogos tehát a kérdés, hogy mi lesz akkor, amikor a coach már nem része a változás folyamatának. Megtette, amit tudott, felmérte a jelenlegi helyzetet, megvizsgálta a lehetőségeket, eltervezte az ügyféllel a reális, cél felé vezető utat, az ügyfél el is indult rajta lelkesen, majd úgy gondolta, hogy egyedül tovább tud haladni. Viszont jönnek a hétköznapok a felmerülő akadályokkal.

Ezért fontos, hogy kialakítsuk a jövőbeli cselekvések szinapszisait.

Képzeljük el, mint egy jövőbeli filmet. Mi fog történni miközben haladok előre az utamon? Mit fogok holnap tenni ennek érdekében? Mit fogok tenni holnapután? Mi fog változni 1 hét múlva? Mi fog változni 1 hónap vagy 1 év múlva? Kik fognak körülvenni? Milyen lesz a környezeted? Hogyan fogod megjutalmazni magadat amikor (és nem „ha”!) eléred a célodat?

Figyeld meg, hogy miközben ezt elképzeled mindezt, elönt a boldogság és siker érzése. Ezért fontos, hogy minél többször játszd le ezt a filmet magadról és tedd magadévá a jövőbeli cselekedeteid előrevetített gondolatát. Hagyd, hogy kialakuljanak azok a szinapszisok, amelyek erősítik a tettrekészségedet és újra és újra adnak egy lökést a következő lépés előtt.

Amint fellépsz erre a hídra, amely a jövődbe vezető utat jelképezi és konkrét cselekedetekre váltod a szándékaidat, egyre erősebben fogsz bízni, hinni magadban. Eközben újabb szinapszisok jönnek létre, amelyek tovább egyengetik a cselekvés útját.

coach.hheni@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: