#2 – Kapcsolattartás a kirepült gyermekeddel

Hurrá, újra szárnyalok!

#üresfészek 

A blogcikk sorozatomban apró tippeket találsz az #üresfészek szindróma fájdalmának enyhítésére, leküzdésére, a továbblépésre és az önismeret utáni önmegvalósításra.

A szülők és a gyermekek számára is nehéz a fészek elhagyás időszaka.

Ha a gyermekeid nemrég repültek ki és most azon kapod magadat, hogy folytonosan szomorú, levert vagy, rossz kedved van és csak akkor leszel kicsit boldogabb, amikor újra találkozol a gyermekekkel, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül ezekkel az érzésekkel.

A fájdalom, amit érzel, természetes. A krízis, amit most átélsz normális és a jó hír, hogy sokféleképpen orvosolható, át lehet rajta lendülni.

Amikor már sikerült megtenned az első lépéseket a gyermeked kirepülésére való felkészülést illetően és úgy érzed, hogy az előző, #1-es blogcikkben leírt sok praktikát alkalmazva sikerült átlendülni a kezdeti megrázkódtatásokon, gondolkodj el azon, hogy hogyan fogsz kapcsolatban maradni a gyermekeddel.

A „szétkapcsolódás” a gyász része. Veszteség és változás is egyben. Már nem fogjátok minden nap együtt sétáltatni a kutyát, nem fogtok együtt minden nap sorozatokat nézni, együtt reggelizni, vacsorázni és ezzel a helyzettel kell megbékélned.

Szerencsére viszont manapság egyrészt már utazni is könnyebb, mint néhány évtizeddel ezelőtt, másrészt pedig az új technikáknak, az internetnek köszönhetően kinyíltak a lehetőségek arra vonatkozóan, hogy hogy hogyan értesüljetek egymás napi történéseiről és hogyan osszátok meg egymással az élményeiteket.

Íme néhány tipp:

  • Tudasd Vele, amikor Rá gondolsz: hívd fel, írj neki üzenetet vagy emailt.
  • Ha több gyermeked is van, biztasd az otthon maradt gyermekeket is arra, hogy ezt tegyék.
  • Ha eddig nem tetted meg, regisztrálj azokra a közösségi média oldalakra, ahol a gyermeked is jelen van, így a posztok, megosztott fotók alapján tudod követni a napi történéseit és könnyebben kapcsolatba tudtok lépni egymással. Videot és fotót is tudtok küldeni.
  • Ha nem érzed magad komfortosan a közösségi médiában és a chat alkalmazásokban, akkor írhattok egymásnak emaileket, vagy akár lehet egy zárt blog oldalatok.
  • Az online játékok is remek alkamat biztosítanak arra, hogy tartsátok a kapcsolatot egymással és egyikőtöknek sem lesz terhére a napi gyakoriságú beszélgetés.
  • Ha túlságosan aggódsz miattuk és ezt szóvá is teszed, lehet, hogy nem vágynak annyira a társaságodra, de ezen ne sértődj meg. Légy leleményes és találj ki olyan programokat, amelyekre Ők szívesen elfogadják a meghívást, pl. menjetek el moziba néha, főzd a kedvenc ételüket és ha teheted, ugorj be hozzá … de tényleg csak 5 percre. Hidd el, értékelni fogják az igyekezeted, mert nem érzik tehernek a néhány perces ottlétedet.

Ha még több tippet szeretnél ezekkel kapcsolatban hallani, illetve szeretnéd ezeket részletesebben kidolgozni, segítséget szeretnél kérni ehhez az első lépéshez és az ezt követő lépésekhez is, keress emailen és megbeszéljük a mentoring és coaching folyamat részleteit.

coach.hheni@gmail.com

https://henriettahorvath.com/ures-feszek-szindroma-mentoring-es-coaching-hurra-ujra-szarnyalok/

One thought on “#2 – Kapcsolattartás a kirepült gyermekeddel

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: