#3 – Új szintű kapcsolat felépítse a házastárssal/partnerrel és a szülőkkel

Hurrá, újra szárnyalok!

#üresfészek 

A blogcikk sorozatomban apró tippeket találsz az #üresfészek szindróma fájdalmának enyhítésére, leküzdésére, a továbblépésre és az önismeret utáni önmegvalósításra.

A szülők és a gyermekek számára is nehéz a fészek elhagyás időszaka.

Ha a gyermekeid nemrég repültek ki és most azon kapod magadat, hogy folytonosan szomorú, levert vagy, rossz kedved van és csak akkor leszel kicsit boldogabb, amikor újra találkozol a gyermekekkel, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül ezekkel az érzésekkel.

A fájdalom, amit érzel, természetes. A krízis, amit most átélsz normális és a jó hír, hogy sokféleképpen orvosolható, át lehet rajta lendülni.

Amikor már sikerült megtenned az első lépéseket a gyermeked kirepülésére való felkészülést illetően és úgy érzed, hogy az előző, #2-es blogcikkben leírt sok praktikát alkalmazva sikerült átlendülni a kezdeti megrázkódtatásokon, gondolkodj el azon, hogy hogyan fogsz új szintű kapcsolatot kialakítani a partnereddel.

Minden ember másként éli meg a gyermekek kirepülésének időszakát, ezért ne számíts arra, hogy a partnered pont ugyanazt érzi, amit Te. Tiszteljétek egymás érzéseit és gondolatait és beszélgessetek minél többet a helyzetről, támogassátok egymást. Elérkezett az idő, hogy újra elkezdejetek dolgozni a kapcsolaton, új szintre emeljétek, újra felfedezzétek önmagatokat és egymást.

  • Gyakran beszéljétek meg a céljaitokat és a jövőről alkotott elképzeléseteket, álmaitokat.
  • Töltsetek együtt több időt, de szenteljetek én-időt saját magatokra is.
  • Ötleteljetek, hogy hol, mikor és hogyan, milyen programokkal szeretnétek eltölteni időt közösen. Különösen fontos, hogy az ötletelés során írjatok le mindent, ami eszetekbe jut, akkor is, ha őrülten hangzik, mert ezek generálhatnak további elképzeléseket.
  • Gondoljátok át, hogy melyek azok a programok, ahol már régóta szerettetek volna részt venni, de a családi elfoglaltságotok miatt nem volt rá időtök, vagy anyagilag nem engedhettétek meg magatoknak.
  • Mi az, amit ma szeretnél csinálni? Mit szeretnél jövő hétvégén? Jövő hónapban? Tervezzétek el a kisebb és nagyobb programokat is, hogy aztán várakozással tekintsetek elé.
  • Kikkel szeretnétek időt tölteni? Milyen közösségekhez csatlakoznátok szívesen?
  • Éljétek át újra a randizás izgalmát. Hiszen a partnered a legközelebbi bizalmasod, társad és szerelmed is egyben. Az intimitás megújítása is fontos eleme a kapcsolat új szintre emelésének.
  • Kommunikáljatok gyakrabban a Ti szüleitekkel is, hiszen mostmár erre is több időtök lesz és biztos, hogy nekik is annyira hiányozok, mint amennyire Nektek hiányzik a kirepült gyermeketek.

Ha még több tippet szeretnél ezekkel kapcsolatban hallani, illetve szeretnéd ezeket részletesebben kidolgozni, segítséget szeretnél kérni ehhez az első lépéshez és az ezt követő lépésekhez is, keress emailen és megbeszéljük a mentoring és coaching folyamat részleteit.

coach.hheni@gmail.com

Hozzászólás